Hans Jørgen Juhler
Carl Baggers Alle 23
2920 Charlottenlund
Telefon: 29 25 92 87
Send post@hjjuhler.dk

Gratis forsamtale.

Hvordan vælge parterapeut? Hvem kan hjælpe jer? Det er svært at læse sig til på nettet. Meget vigtigt er det, at kemien mellem os er i orden. Derfor tilbyder jeg en gratis 30 minutters forsamtale. Vi mødes uforpligtende og gerne anonymt. Vi taler om hvordan min parterapi kan hjælpe jer.


ParterapiVideo: 3 min. om parterapi.

Savner du glæde, nærhed, varme og liv i dit parforhold? Måske du oplever dig ensom, ikke anerkendt, ikke forstået eller ikke elsket? Så er årsagen ikke fejl hos dig eller din partner. Kærlighedsforhold havner nemlig ofte i en negativ spiral, hvor glæde, nærhed og gnist aftager og måske helt forsvinder. Der er ofte et mønster i samspillet. Tilbagevendende negative oplevelser og reaktioner. Parterapi hjælper jer til at afsløre det destruktive samspil og erstatte det med et kærligt.

Der kan være mange problemer i kærlighedsforhold. Børneopdragelse, økonomi, opgavefordelingen, arbejder der fylder for meget osv. Men jeg tror I ved af erfaring, at der er pokkers til forskel på, om man oplever sig respekteret og mødt eller ikke. Afgørende forskel på, om man kan mødes i det og samarbejde - eller om man bliver fjender.

Der er brug for at gøre fælles front mod de drager og dæmoner, der bor i kløften mellem jer, så I kan hjælpe hinanden tilbage til den varme, kærlige kontakt, hvor I oplever jer elsker, begæret, værdsat og betydningsfulde for hinanden. Det er her I i gensidighed kan finde styrke og glæde til at klare problemerne. Det er den bevægelse jeg gerne vil hjælpe jer med at gøre i parterapi. Det er den bevægelse jeg gerne vil hjælpe jer med i parterapi og det giver den bedste parterapi er min erfaring.

Læs min artikel: Dæmonisk dans.. Og bliv klogere på jeres konfliktmønster.I parterapi arbejder I med:

- at tale sammen og forstå hinanden - selv om I ikke er enige.
- at tale respektfuldt om følsomme ting - i stedet for at skændes og lukke i.
- at finde det, der skaber vanskeligheder og håndtere det.
- at finde det, der giver glæde, varme og nærhed.

Parterapi er en bevægelse, hvor jeg som parterapeut hjælper jer til at se og forstå dét, der tidligere lå udenfor bevidstheden. Når man ser det, er det lettere at tage ansvar for sit eget.

Nye undersøgelser viser, at romantisk kærlighed kan vare livet igennem. Det betyder, at vi parterapeuter må hæve forventningerne til den parterapi vi laver. Hidtil har der været meget fokus på konfliktløsning og bedre kommunikation i parterapi. Nu må den positive side af kærlighedsforholdet have en større plads.

Problemer i parforhold viser sig næsten altid i negative "mønstre". Mønstre i den forstand, at der er en form for gentagelse over det. Ofte ved man når det er ved at ske og kender mønstret i det, men det sker bare alligevel. Jeg kalder det destruktive danse. I parterapien lærer I dansen nærmere at kende og lærer at samarbejde om at erstatte den destruktive dans med en kærlig, kontaktfuld dans.Det helt afgørede i et kærlighedsforhold er den varme, dybe, følte kontakt, der kan være i de bedste øjeblikke. I kærlighedskontakten er der en resonans, en samklang, hvor man helt kan være sig selv. Det giver en følelsesmæssig sikkerhed; glæde; personlig åbenhed og fleksibilitet. Det giver energi og man får lyst til at lege. Nysgerrig, engageret, tilstede fuldt ud. Det er når kontakten brydes på negativ vis, det bliver rigtigt svært og destruktivt. Man går i panik og det destruktive mønster viser sig. Mønsteret trænger den positive følelser væk. Det er destruktivt, men kan ikke undgås. At kunne hjælpe hinanden med at skifte tilbage til kontakten er afgørende. At blive hængende i mønsteret er ødelæggende, nedbrydende. I parterapi undersøger vi, hvordan i kan skifte tilbage til harmoni og kontakt.

At række ud mod hinanden. At være der for hinanden er næste store sag. At opleve, at den anden er der for een, når der er brug for det skaber en sikkerhed og tryghed som er afgørende. At se, hvad det indebærer, ser vi på i parterapi.

Den nye forståelse af kærlighed giver også en ny forståelse af sex. Seksuel nydelse og glæde kan vare livet igenne for det samme par. Sex i kærlighed er det største møde og det møde får man med en man er knyttet til. Det er en anden og fyldig oplevelse, sammenlignet med sex med en fremmed. Det er en oplevelse, som kan vokse og udvikles.

Litteratur:
Acevedo and Aaron: "Does a long-term relationship kill romantic love?" Review of General Psychology 2009, vol 13. No. 1. 59--65.Læs artiklen:

Læs artiklen her.


Det får I med:

I min parterapi vil I opleve redskaber, løsninger og svar, som passer til de problemstillinger I kæmper med i lige præcis jeres parforhold.

I alle parforhold opstår konflikter, som medfører lukkethed og afstand. I takt med optrapning, varighed eller hyppighed af konflikter aftrappes kærlighed og nærhed og uro lukker for adgangen til de varme og kærlige følelser. Det er derfor helt afgørende for et parforholds udsigter til at blive varigt, at I i parterapi arbejder med:

• at håndtere konflikter på en god måde og lærer af dem
• at I får forståelse for, hvor meget åbenhed, nysgerrighed og interesse for partneren betyder for et varmt og godt parforhold
• at I får redskaber til udvikling af disse færdigheder

Når par søger parterapi er der ofte en række problemer:

Hvordan finder jeg den bedste parterapi?
Hvordan finder jeg god parterapi?
Hvordan finder jeg den bedste parterapeut?
Hvordan sammenligne parterapi?
Kan jeg få rabat på parterapi?
rfaren parterapeut?
Hvordan får jeg hjælpe til seksuelle problemer?
Kan parterapi hjælpe på skænderi?
Hvordan finder jeg den billigste parterapi?
Kan man få gratis parterapi?
Kan parterapi give større nærhed?
Kan man få kærlighed tilbage med parterapi?
Erfaringer med parterapi?
Angst for nærhed.
Afvisende.
Angst for at miste.
Angst for intimitet.
Bange for at miste.
Find sammen igen efter skilsmisse.
Løsning af konflikter.
Manglende lyst.
Parterapi København.
Parterapi Hillerød.
Parterapi Helsingør.
Ensom i parforhold.
Skænderier.
Bebrejdelser.
Parterapi weekend.
Ulykkelig kærlighed.


Heldigvis kan man i dag finde svar på mange af de spørgsmål på nette. Så søg og ring evt. og spørg terapeuten, hvis du er i tvivl.


Parterapeut Hans Jørgen Juhler. Carl Baggers Alle 23. 2920 Charlottenlund. Tlf. 2925 9287.   post@hjjuhler.dk

copyright 2010 Hans Jørgen Juhler

web counter

Ring 29 25 92 87.
Send en SMS / mail